Noordzeekrab met mangosalsa, kokosmayonaise en algen

4
  • het vlees van 8 gekookte krabbepoten
  • 25 g sjalot, fijngesneden
  • 3 g chilipeper, fijngesneden
  • 8 g suiker
  • 20 g rijstazijn
  • 150 g mango, in blokjes gesneden
  • olijfolie
  • 25 g water
  • wakamé
  • 150 g kokosroom
  • maïzena
  • 50 g mayonaise
  • 2 vellen rijstpapier
     
In Noordzeekrab vinden we een reeks aroma’s die ruiken naar kokosnoot en perzik. Krab past dus goed bij kokosnoot en perzik, maar ook bij abrikoos, nectarine, mango, passievrucht, ananas, duindoornbes.

Stoof de sjalot met de chilipeper in olijfolie. Voeg de suiker toe en laat kort karamelliseren. Voeg de azijn toe en laat volledig uitkoken. Voeg de mango en het water toe. Laat op een zacht vuurtje droog koken. Laat afkoelen.

Week de algen in koud water.

Breng de kokosroom aan de kook en bind lichtjes met wat maïzena. Laat afkoelen. Meng 40 g gebonden kokosroom met de mayonaise. Kruid eventueel bij met peper en zout.

Snijd het rijstpapier in 8 driehoeken. Frituur op 180°C. Laat afkoelen op keukenpapier.

Werk af met wat mangosalsa, Noordzeekrab, kokosmayonaise en algen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.