Noordzeekrab met appel en venkel

4

Maak een court-bouillon: laat ui, selder, tijm, laurier, peper en zout gedurende een kwartier koken in ruim water.

Voeg dan de krabben toe. Zet het vuur lager en laat een kwartier zacht pocheren (niet laten koken!). Laat de krabben afkoelen in het kookvocht.

Haal de krabben uit de bouillon. Wrik de onderkant van het pantser los en haal er alle vlees uit. De scharen gaan eraf, breek ze met een stevige tik van de hamer en haal het vlees eruit. Alle krabbenvlees versnijden we nu in kleine stukjes.

Schil de appel en snijd in piepkleine stukjes. Besprenkel met citroensap. Snijd de venkel ook in piepkleine stukjes.

Meng krab, venkel, appel en mayonaise. Laat afkoelen in de koelkast en serveer in de krabschaal met een fris slaatje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.