Noordzeekrab en gerookte paling, augurken, crème van verse geitenkaas

4
  • 1 noordzeekrab van 800 g
  • 160 g filet van gerookte paling
  • 2 l goed gekruide groentebouillon
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel geroosterde sesamolie
  • 4 dunne toasten
  • 1 grote opgelegde augurk
  • 30 g verse geitenkaas
  • 1 koffielepel fijngesneden bieslook
  • 12 blaadjes pimpernel
  • civerse soorten cress voor de afwerking
  • peper en zout

Voor de crème van avocado

  • 1/2 rijpe avocado
  • 1 theel limoensap
  • 1 eetl consommé van gevogelte
  • peper en zout

Voor de picklesroom

  • 1 eetlepel picklesmosterd
  • 0,5 dl room
  • peper en zout
     

Laat de krab gedurende 8 min. in de groentebouillon koken.
Haal ze daarna volledig leeg.
Meng het krabvlees met de zure room, sojasaus en geroosterde sesamolie.
Kruid met peper en zout.

Snijd de augurken in banden.
Hak de rest van de augurk fijn en meng dit met de geitenkaas en bieslook.
Kruid met peper en zout.
Rol de augurken op en spuit op met de geitenkaas.
Werk af met een blaadje pimpernel.

Pel de avocado en cutter fijn.
Voeg het limoensap en de consommé toe.
Kruid met peper en zout.
Klop de room op en meng met de picklesmosterd, kruid met peper en zout.

Afwerking: maak lijntjes met de avocadocrème en picklesroom.
Schik de gerookte paling ernaast.
Dresseer in het verlengde de tartaar van Noordzeekrab.
Schik tot slot de rollade van augurk op het bord en werk af met een toastje en de cress.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.