Noedels van hondshaai, dashi en paarse radijs

4

Dashibouillon

  • 300 ml water
  • 2 handvol bonitovlokken (katsuobushi of stukjes ansjovis)
  • 1 blaadje gedroogde kombu (bruinwier, te koop in een Japanse speciaalzaak)
  • 30 ml heldere sojasaus (minder donker dan een normale sojasaus)
  • 2 shiitake-paddenstoelen
  • zout

Garnituur

  • paarse radijs
  • enkele blaadjes duizendblad

Dompel voor de dashibouillon de shiitake-paddenstoelen onder in water en breng aan de kook. Voeg de kombu en de bonitovlokken toe. Zet een deksel op de pot en laat het geheel doorkoken op een zacht vuurtje. Breng op smaak met sojasaus en een snuifje zout. Zeef alles zodat je een heldere vloeistof krijgt.

Spoel voor de noedels de hondshaaifilets schoon. Snijd ze in dunne fijne reepjes zoals noedels. Week ze in water met een beetje zout (50 g op 1 liter).

Snijd de paarse radijs in flinterdunne schijfjes.

Lepel een goede scheut dashibouillon in een diep bord. Leg de hondshaainoedels in de bouillon zodat ze zachtjes garen en werk af met paarse radijs en duizendblad.



Recept Sang Hoon

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.