Bereiding
Laat de stukken ossenstaart gedurende een nacht in de koelkast staan in gezouten water.
Snijd de ui en wortel in grote stukken.
Stoof het citroengras, de ui en wortel aan in wat boter. Voeg de ossenstaart toe en laat eveneens een kleurtje krijgen.
Overgiet met de witte wijn en de runderbouillon. Leng eventueel aan met water tot alles onderstaat. Kruid met Peper en zout.
Breng aan de kook en laat gedurende 2,5 uur zachtjes stoven onder deksel.
Haal het vlees van de beentjes en zet het minstens 2 uur in de koelkast.
Hak het vlees grof, meng het met de gehakte koriander, munt en de geraspte gember. Voeg ook een klein beetje stoofvocht toe.
Druk het vlees plat en verdeel in kleine porties. Leg deze vulling op de vellen brickdeeg.
Rol de nems op en sluit ze, nadat de randen eerst bestreken zijn met eigeel.
Voor de garnituur: hak de lente-ui en shiitake fijn. Rasp de gember. Meng alle ingrediënten voor de garnituur.
Meng alle ingrediënten voor de saus.
Frituur de nems in olie van 180°C tot ze mooi bruin zien.
Giet wat saus in de diepe borden. Leg er wat garnituur op. Werk af met de gefrituurde kroketjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.