Nem van ossenstaart

4
  • 2 stukken ossenstaart (ca. 350 g in totaal)
  • 1/2 stengel citroengras
  • 2 eetl grof gehakte ui
  • 1 eetl grof gehakte wortel
  • 3 dl droge witte wijn
  • 6 dl runderbouillon
  • 1 koffiel gehakte koriander
  • 1 koffiel gehakte munt
  • 15 g verse gember, geraspt
  • 4 blaadjes brikdeeg
  • 1 eierdooier
  • 1 klontje boter
  • peper en zout
  • olie om te frituren

Voor de saus:

  • 25 g witte balsamicoazijn
  • 8 g verse gember, geraspt
  • 50 g mirin (Japanse rijstwijn, in oosterse afdeling van de supermarkt)
  • 30 g limoensap
  • 600 g consommé van rund
  • 1 koffiel geraspte limoenschil
  • 1 koffiel gehakte koriander
  • een paar blaadjes Thaise basilicum

Voor de garnituur:

  • een handvol sojascheuten
  • 2 fijngehakte lente-uitjes
  • 1 eetl gehakte shiitakepaddenstoelen
  • 4 blaadjes koriander
  • 1 koffiel geraspte gember
     

Laat de stukken ossenstaart gedurende een nacht in de koelkast staan in gezouten water.
Stoof het citroengras, de ui en de wortel aan in wat boter.
Voeg de ossenstaart toe en laat eveneens een kleurtje krijgen.
Overgiet met de witte wijn en de runderbouillon.
Leng eventueel aan met water tot alles onderstaat. Peper en zout.
Breng aan de kook en laat gedurende 2,5 uur zachtjes stoven onder deksel.
Haal het vlees van de beentjes en zet het minstens 2 uur in de koelkast.

Hak het vlees grof, meng het met de gehakte koriander, munt en de geraspte gember.
Voeg ook een klein beetje stoofvocht toe.
Druk het vlees plat en verdeel in kleine porties.
Leg deze vulling op de vellen brickdeeg.
Rol de nems op en sluit ze, nadat de randen eerst bestreken zijn met eigeel.

Meng alle ingrediënten voor de garnituur.
Meng alle ingrediënten voor de saus.
Frituur de nems in olie van 180°C tot ze mooi bruin zien.

Giet wat saus in de diepe borden.
Leg er wat garnituur op.
Werk af met de gefrituurde kroketjes.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.