Start to cook

Nachos met gehakt en Brugge Belegen

4
25

Een goede film en een comfortabele zetel heb je al, enkel de snack ontbreekt nog. Ziehier de ultieme filmsnack waar je voor zal smelten: nachos met kaas en gehakt. 

Wil je deze nachos als hoofdgerecht eten? Serveer dan met een portie rijst.

Verwijder de zaadjes uit de tomaten en paprika en snijd de groenten in blokjes. Snijd de lente-uitjes in schuine ringen. Snijd het chilipepertje in fijne schijfjes. Snipper de ui fijn.

Bak de ui glazig in weinig bakboter. Voeg de paprika toe en laat even meebakken. Kruid met het komijnpoeder, peper en zout. Doe er het gehakt bij en braad tot het gehakt volledig gebakken is. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Schep er daarna de blokjes tomaat en de helft van de lente-uitjes onder en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laagje tortillachips. Schep er een laag gehakt op en bestrooi met geraspte kaas. Herhaal tot alles op is. Eindig met gehakt en kaas. Zet tien minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Werk de nachos af met de chilipeper, de koriander en de resterende lente-ui.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.