Muffins met Brugge Jong en zevengranenbloem
Ingrediënten
voor circa 20 muffins :
- 150 g Brugge Jong kaas
- 150 g Nazareth boter
- 200 g zevengranenbloem
- 200 g bloem
- 3 dl water
- 60 g bruine suiker
- 1 el bakpoeder
- 1 ei
- snuifje zout
- gekonfijte sinaasappelschil en poedersuiker voor garnituur
Recept
Meng de 2 soorten bloem met 3 dl water.
Voeg bakpoeder, zout, ei, gesmolten boter, Brugge Jong en suiker toe bij de bloem en roer tot je een glad mengsel krijgt.
Vet de bakvormpjes in met boter en vul ¾ met het deeg.
Laat 20 à 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.
Werk af met poedersuiker en de gekonfijte sinaasappelschil.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.