Muffins met Brugge Jong en zevengranenbloem

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 25

Ingrediënten

voor circa 20 muffins :

  • 150 g Brugge Jong kaas
  • 150 g Nazareth boter
  • 200 g zevengranenbloem
  • 200 g bloem
  • 3 dl water
  • 60 g bruine suiker
  • 1 el bakpoeder
  • 1 ei
  • snuifje zout
  • gekonfijte sinaasappelschil en poedersuiker voor garnituur

Recept

Meng de 2 soorten bloem met 3 dl water.

Voeg bakpoeder, zout, ei, gesmolten boter, Brugge Jong en suiker toe bij de bloem en roer tot je een glad mengsel krijgt.

Vet de bakvormpjes in met boter en vul ¾ met het deeg.

Laat 20 à 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.

Werk af met poedersuiker en de gekonfijte sinaasappelschil.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.