Mosselsoep met aardappelen en Indische kruiden

4
  • 200 g bloemige aardappelen
  • 1 kg mosselen
  • ui
  • 2 stukken bleekselder
  • teentje knoflook
  • stukje gember
  • 2 dl witte wijn
  • 1 el boter
  • 1dl kokosroom
  • Garam Masala naar smaak
  • enkele blaadjes maggikruiden
  • peper en zout

Spoel de mosselen zorgvuldig. Snij de ui en selder grof, stoof ze in de boter. Hak de knoflook en de gember en voeg bij de groenten.

Voeg de mosselen toe en overgiet met de wijn. Kook op hoog vuur gedurende een tiental minuten. Haal de mosselen uit de pot.

Schil de aardappelen en snij in stukken. Voeg de aardappelen bij de jus. Vul aan met water tot ongeveer 1,5 l. Laat 30 minuten koken en mix alles. Haal door een zeef en breng op smaak met peper en weinig zout.

Maak de kokosmelk aan met de Garam Masala. Haal de mosselen uit de schelp. Werk de soep af met de mosselen, voeg de kokosroom toe en strooi er enkele blaadjes maggikruiden over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.