Mosselgratin met spinazie

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 2 dl droge witte wijn
  • 400 g jonge spinazie
  • 2 dl room
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 1 eetlepel paneermeel
  • olijfolie
  • peper

Recept

Laat de grof gesneden ui 5 minuten stoven in wat olijfolie en een scheutje water.  Voeg mosselen, witte wijn en peper toe.  Laat gedurende 8 minuten garen onder deksel op zeer hoog vuur.

Bak de gewassen spinazieblaadjes 5 minuten al roerend in wat olijfolie.  Leg de spinazie op de bodem van een ingeoliede gratineerschotel.  Haal de mosselen uit de schelpen en leg ze op de spinazie.

Zeef het mosselsap en laat tot de helft inkoken.  Voeg de room toe en laat 1/3 verdampen.  Giet de saus over de mosselen.

Bestrooi met kaas en wat paneermeel.  Laat gratineren onder de grill tot een bruin korstje is ontstaan en serveer.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.