Monnikenkroketjes bereid met Val-Dieu kaas

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 60 g boter
  • 80 g bloem
  • melk
  • 130 g Val-Dieu kaas
  • 3 eierdooiers
  • peterselie
  • zout, peper, muskaatnoot
  • paneermeel
  • eiwit
  • slaatje

Recept

Maak een bechamelsaus met de boter, de bloem en de melk.

Roer er met een garde door en kook de saus gedurende 2 minuten.

Voeg er 130 g Val-Dieu kaas, 3 eierdooiers, gehakte peterselie, zout, peper en muskaatnoot aan toe.

Meng goed en verwarm tot de massa van de kookpotbodem loskomt.

Laat een paar uur in de ijskast afkoelen.

Maak kleine kroketten, rol ze in het eiwit en door het paneermeel.

Bak de kroketten in de verhitte frituurolie.

Garneer met gefrituurde peterselie en een slaatje.

 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.