Monnikenkroketjes bereid met Val-Dieu kaas

4
  • 60 g boter
  • 80 g bloem
  • melk
  • 130 g Val-Dieu kaas
  • 3 eierdooiers
  • peterselie
  • zout, peper, muskaatnoot
  • paneermeel
  • eiwit
  • slaatje

Maak een bechamelsaus met de boter, de bloem en de melk.

Roer er met een garde door en kook de saus gedurende 2 minuten.

Voeg er 130 g Val-Dieu kaas, 3 eierdooiers, gehakte peterselie, zout, peper en muskaatnoot aan toe.

Meng goed en verwarm tot de massa van de kookpotbodem loskomt.

Laat een paar uur in de ijskast afkoelen.

Maak kleine kroketten, rol ze in het eiwit en door het paneermeel.

Bak de kroketten in de verhitte frituurolie.

Garneer met gefrituurde peterselie en een slaatje.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.