Mocktail “Beet Root and Anise”

1
15
  • 2 steranijsjes
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl roze peperbessen
  • 1/2 voorgekookte rode biet
  • 1 cm gember 
  • 15 cl water
  • 10 cl melk
  • crushed ice
  • een snuifje kaneel

Overige benodigdheden:

  • sapcentrifuge
  • melkschuimer

Verhit het water in een kleine kookpot en voeg 1 steranijs, de maple syrup en de roze peperbessen toe. Wil je dat deze wat extra smaak afgeven? Plet ze dan even in een vijzel voor je ze aan het water toevoegt. Laat dit 2 à 3 minuutjes koken. Zeef het en plaats in de koelkast. 

Dan gaan we aan de slag met de rode biet en gember. Om hiervan enkel het sap over te houden gebruiken we een sapcentrifuge. Dit sap mag je bij de infusie van anijs voegen en nog even laten afkoelen. ​

De mocktail serveren doe je als volgt:

Vul het glas met 2 scheppen crushed ice en voeg het rode bietenmengsel toe. Klop de melk op met een melkschuimer en schep deze op de mocktail. Garneer met een steranijsje en een snuifje kaneel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.