Minipruimtomaatjes met geroosterde makreel

4
  • 2 trossen minipruimtomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 schoongemaakte verse makrelen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 g geschilde aardappelen
  • sap van 1 citroen
  • enkele takjes verse koriander
  • peper en zout

Snijd de tomatentrossen in tweeën. Leg ze met de kroontjes in een vuurvaste schaal en pers er de knoflook over uit.

Overgiet ze met 2 eetlepels olie en laat ze 1 uur lang op lage temperatuur garen in een voorverwarmde oven van 90° C.

Spoel de vissen en dep ze droog. Verhit 1 eetlepel olie in een grillpan met antiaanbaklaag en bak de vissen op een hoog vuur. Draai ze  geregeld om. Kook de aardappelen beetgaar, snijd ze in plakjes en houd ze warm. Haal de halve tomatentrossen voorzichtig uit de ovenschaal. Meng het bakvocht met het citroensap, peper en zout.

Leg een halve tomatentros op een bord en schik er een vis naast. Besprenkel met de tomatenvinaigrette en versier met de koriander. Serveer met de plakjes aardappel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.