Millefeuille van fijngehakt lamsvlees en witloof

5

Voor 5 torentjes

  • 4 stronkjes witloof
  • 3 brickvellen
  • 1 eidooier
  • eventueel 50 g (witte) sesamzaadjes
  • bakpapier
  • 250 g fijngehakt lamsvlees "Pastorale"
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 kl (afgestreken) kaneelpoeder
  • een mespunt gemalen kruidnagel
  • ¼ koffielepel kurkuma
  • 100 g geroosterde pijnboompitten
  • 3 losgeklopte eieren
  • scheutje room
  • scheutje olijfolie om te bakken
  • ¼ koffielepel zout
  • peper
  • bakboter
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenschaal met bakpapier.
Was het witloof en haal de harde kern eruit.
Halveer het witloof en snijd horizontaal.
Stoof het witloof in boter op een zacht vuurtje.

Trek voorzichtig de brickvellen los van elkaar en snijd elk brickvel in 5 driehoekjes.
Bestrijk elk vel met de eidooier en strooi de witte sesamzaadjes erover.
Bak de driehoekjes goudgeel en laat afkoelen.
 
Verhit de olijfolie in een steelpan en stoof hierin al roerend de fijngehakte ui.
Doe het lamsvlees erbij en laat bakken. Voeg alle specerijen in 1 keer samen in de steelpan.
Voeg het witloof en de geroosterde pijnboompitten toe en breng op smaak met peper en zout.

Klop de room los met de 3 eieren.
Temper het vuur onder de steelpan en voeg zachtjes het eimengsel bij het lamsvlees.
Haal de steelpan van het vuur zodra de eieren gestold zijn.
Laat lichtjes afkoelen.

Bestrijk de brickvellen met de vulling (zoals boterhammetjes) en bouw op tot torentjes van drie.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.