Millefeuille van aubergines en varkensreepjes

4

Snijd de aubergines in ronde sneden van bijna 2 cm dik.

Draai de aubergines in de bloem en daarna in losgeklopt ei.

Bak de aubergineschijven op zacht vuur in goed wat olijfolie, gedurende ongeveer 7 minuten langs elke kant tot ze mooi gebruind zijn. Laat de ze daarna uitlekken op keukenpapier om te ontvetten.

Maak torentjes. Begin met een schijf aubergine. Bedek deze met gepeperde en gezouten Finettes, een fijn sneetje tomaat en tot slot een schijfje mozzarellakaas.

Herhaal en eindig met een schijf aubergine, bedekt met mozzarella. Maak 4 dergelijke torentjes.

Schuif tien minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot de kaas gesmolten is en de Finettes gaar zijn.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.