Start to cook

Millefeuille van aardappelen, aubergines en romige looksaus

4
15
  • 5 aardappelen om te koken / stomen (600 g)
  • 1 grote aubergine
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 cl vloeibare room
  • 1 bosje basilicum
  • 3 soeplepels olijfolie
  • peper en zout

Was de aardappelen en leg ze in een slakom.
Vul de kom voor de helft met water.
Dek de kom af met een deksel en zet 7 tot 8 minuten in de microgolfoven (op middelmatig vermogen).
Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in schijfjes.

Schil de aubergines en snijd ze in de lengte in schijfjes van ½ cm.
Giet de olijfolie in een sauteerpan en bak de schijfjes aubergine 3 minuten aan elke kant.
Kruid met peper en zout en leg ze dan op een stukje keukenpapier.

Pel de knoflook en haal de kiem weg. Voeg de knoflookteentjes bij de room en laat 10 minuten koken. Mix goed.

Gebruik een vormpje om de millefeuille te maken: leg afwisselend een schijfje aardappel, een blaadje basilicum en een schijfje aubergine op elkaar.
Kruid elke laag met peper en zout.
Dien koud op in combinatie met de looksaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.