Mexicaanse maïstortilla met pladijs

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

Garnituur

  • 2 maïskolven
  • 2 tomaten
  • 1 grote rode ui
  • handvol koriander
  • 2 rode chilipepers (met of zonder zaadjes)
  • 8 el vissaus (Nam pla)
  • sap van één limoen

Pladijs

  • 4 maïstortilla's (of tarwetortilla, indien niet beschikbaar)
  • 4 pladijsfilets
  • tarwebloem
  • arachideolie of druivenpitolie

Afwerking

  • Jalapeñopepers naar smaak
  • tortillachips

 

Recept

Garnituur

Kook de maïskolven 5 minuten in gezouten water en laat afkoelen. Snijd de maïs van de kolf en de tomaten in blokjes. Snipper de chilipepers, rode ui en koriander fijn. Meng het sap van de limoen met de vissaus en voeg toe .

Pladijs

Dep de pladijsfilets droog en wentel hem door de bloem. Bak hem vervolgens in een antikleefpan in olie. Verwarm of grill de tortilla’s. Leg de pladijsfilet op de tortilla en dresseer met de maïs-tomatensalsa.

Afwerking

Werk af met jalapeñopepers en verkruimelde tortillachips.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.