
Met zwarte peper gebakken spek in winterbouillon
Ingrediënten
- 600 g gezouten spek
- water
- 2 grof gesneden wortelen
- 2 grof gesneden uien
- 2 blaadjes laurier
- 5 kruidnagels
- 1 eetlepel grof gemalen zwarte peper
- bakboter
- 1 eetlepel honing
- zout
Voor de bouillon
- 2 koolrabi's
- 2 pastinaken
- 2 wortelen
- 6 aardappelen
- 1 eetlepel boter
- 3 blaadjes laurier
- 10 bolletjes witte peper
- 1 l kippenbouillon
- 2 dl donker abdijbier
- peper en zout
Recept
Zet het spek samen met de wortelen, de ui, laurier en kruidnagel op in koud water. Breng aan de kook en gaar rustig.
Schil de groenten voor de bouillon en snijd ze in grove stukken. Stoof ze in boter met een beetje water.
Laat de kippenbouillon, laurier, witte peper en het bier tot de helft inkoken. Voeg er de groenten aan toe en laat koken totdat de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout.
Snijd het spek in blokjes en bak ze in boter. Voeg er de zwarte peper bij. Als de blokjes bijna klaar zijn, doe je er ook de honing bij.
Verdeel het vlees, de bouillon en de groenten over 4 diepe borden.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.