Met koffie gekarameliseerd witloof en karnemelkijs
Ingrediënten
- 4 stronken witloof
- 2 el suiker
- 1 dl koffie
Voor het ijs:
- 4 dl karnemelk
- 1 dl room
- 1 dl yoghurt
- 135 g suiker
Recept
Meng alle ingrediënten voor het ijs goed en klop ze wat schuimig.
Giet het in de ijsmachine en draai af tot ijs (+/- 20 minuten).
Kook de koffie samen met de suiker tot een lichte karamel.
Leg een witloofstronk of een in twee gesneden stronk (verwijder het bitterste onderste in dit geval) in de karamel en laat ze verder karameliseren.
Roer regelmatig om en laat op niet te hoog vuur zacht en gelijkmatig karameliseren. Het witloof zal een zeer donkere kleur krijgen.
Serveer met een bolletje karnemelkijs.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.