Met honing en kruiden gelakte varkensschenkel

4
  • 4 varkensschenkels
  • 125 g wortel in stukken
  • 100 g wit van prei in dunne ringen
  • 140 g ui in dunne ringen gesneden
  • 1 teentje look
  • 100 ml witte wijn
  • 400 ml blanke fond
  • 3 takken rozemarijn
  • 3 takken citroentijm
  • 2 takken rozemarijn
  • 3 eetlepels honing
  • peper en zout
  • boter
  • geklaarde boter

garnituur:

Kruid de schenkels met peper en zout.
Verhit geklaarde boter op een matig vuur en kleur de schenkels goudbruin.
Voeg tijdens het kleuren wat boter toe voor een vollere smaak.

Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof de groenten en look een 3-tal minuten.
Giet er de witte wijn bij.
Leg de schenkels op de groenten en voeg de blanke fond, 2 takken tijm en 1 tak rozemarijn toe en breng aan de kook.
Laat zachtjes sudderen tot de schenkels gaar zijn.

Maak de venkel schoon en snijd hem in flinterdunne plakjes.
Pel de pompelmoezen en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

Schep de pompelmoes onder de venkel met de basilicumblaadjes en breng op smaak met peper en zout.

Neem de schenkels uit de pan, wrijf in met honing en bestrooi met fijngehakte citroentijm en rozemarijn.
Plaats de schenkels onder de grill tot ze mooi blinken.

Schik op een bord en serveer met een salade van rauwe venkel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.