Met cognac geflambeerde druiven-banaanspiesjes
Ingrediënten
- 1/2 houthakkersbrood
- 10 witte druiven
- 10 blauwe druiven
- 1 banaan
- 1 mango
- 2 tl cognac
- kristalsuiker
- 8 satéstokjes
Recept
Zet de oven op grillstand.
Snijd kleine rondjes uit het brood en leg ze in een ovenschaal.
Bestrooi ze met een beetje suiker en rooster ze lichtbruin.
Was het fruit en snijd het in stukjes, behalve de druiven.
Steek het fruit op de satéstokjes en wissel af met het geroosterde brood.
Leg de fruitspiesjes op een schaal en flambeer ze met de cognac.
Verwarm daarvoor de cognac op het vuur, steek deze vervolgens aan met een aansteker en besprenkel er de spiesjes mee.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.