Mediterraanse sandwich

1
  • 1 kleine ciabatta
  • teentje knoflook
  • 1 tomaat, in plakjes
  • tapenade naar keuze
  • enkele zwarte olijven, gehalveerd
  • 4 plakjes gedroogde ham
  • 2 plakjes mozzarella
  • 4 basilicumblaadjes
  • rucola

Voor de marinade

  • olie
  • azijn
  • peper en zout
  • oregano

Halveer het broodje en wrijf de binnenkant in met wat olie.
Rooster beide helften even in de oven op 180°C en wrijf ze in met een teentje knoflook.

Snijd de tomaat in plakjes en marineer ze in een mengsel van olie, azijn peper, zout en oregano en leg hier ook de mozarella in.
Smeer de tapenade op de onderste helft van het broodje en leg daarop de tomaat, basilicum, ham, rucola en olijven.
Leg de bovenste helft terug op het broodje.

Klaar!

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.