Mechelse koekoek met asperges

4
(10) 30
  • 150 g Nazareth boter
  • 8 plakken Corsendonk (3mm dik)
  • 4 halve kippenborsten
  • 20 witte asperges (beetgaar gekookt in water met zout en een klontje boter)
  • 4 broccolibloempjes (beetgaar gekookt in water met wat zout)
  • 6 aardappelen (in schijfjes gesneden)
  • 1 bakje champignons (250 g - in vier gesneden)
  • 2 eierdooiers
  • 1 el graanmosterd
  • 1 dl room
  • Nazareth boter
  • kippenkruiden

Snijd de kippenborsten in de breedte en klop ze plat met de vlakke kant van een keukenbijltje.
Steek er een plak Corsendonk kaas tussen en plooi ze dicht.
Kruid met kippenkruiden.
Laat dit gedurende 8 minuten in de oven op 180°C braden met wat boter.
Leg een plak kaas op de kippenborsten en gratineer ze samen met de aardappelschijfjes in de oven gedurende 20 minuten.

Bak intussen de champignons in boter.
Schik de asperges en de broccolibloempjes samen met de kippenborsten en de gratin op de borden.

Maak een sausje met de eierdooiers, de graanmosterd en wat boter.
Breng op punt met opgeklopte slagroom.
Giet de saus over de asperges.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.