Makreeltartaar met knolselderpickles

4
  • 4 grote makreelfilets zonder vel
  • ½ knolselder
  • 1 kleine ui
  • 1 wortel
  • 150 g erwtjes
  • 9 dl groentebouillon
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel honing
  • 1 mespuntje kurkuma
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel zure room
  • sap van ½ citroen
  • extra virgine olijfolie
  • grof zeezout
  • zout

Verwijder eventuele graten en hak het makreelvlees grof. Marineer in olijfolie en citroensap, kruid met zeezout. Zet koel opzij.

Schil de knolselder en snijd in zeer kleine blokjes. Warm in een pan 5 dl bouillon met honing, kurkuma en azijn. Voeg de knolselder toe en laat droog inkoken. Laat afkoelen en werk af met een eetlepel zure room. Kruid met zout.

Snijd de ui en stoof glazig. Blus met 4 dl bouillon en kook hierin de erwtjes gaar. Giet af en verfris de erwtjes kort onder koud water. Mix tot een homogene massa, zeef en werk af met zout en boter.

Rasp de wortel fijn. Schik de knolselderpickles op een bord, leg hierop de makreeltartaar.

Garneer met wat erwtjespuree en fijne wortelsliertjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.