
Ingrediënten
- 4 grote makreelfilets zonder vel
- ½ knolselder
- 1 kleine ui
- 1 wortel
- 150 g erwtjes
- 9 dl groentebouillon
- 25 g boter
- 1 eetlepel honing
- 1 mespuntje kurkuma
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel zure room
- sap van ½ citroen
- extra virgine olijfolie
- grof zeezout
- zout
Recept
Verwijder eventuele graten en hak het makreelvlees grof. Marineer in olijfolie en citroensap, kruid met zeezout. Zet koel opzij.
Schil de knolselder en snijd in zeer kleine blokjes. Warm in een pan 5 dl bouillon met honing, kurkuma en azijn. Voeg de knolselder toe en laat droog inkoken. Laat afkoelen en werk af met een eetlepel zure room. Kruid met zout.
Snijd de ui en stoof glazig. Blus met 4 dl bouillon en kook hierin de erwtjes gaar. Giet af en verfris de erwtjes kort onder koud water. Mix tot een homogene massa, zeef en werk af met zout en boter.
Rasp de wortel fijn. Schik de knolselderpickles op een bord, leg hierop de makreeltartaar.
Garneer met wat erwtjespuree en fijne wortelsliertjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.