Makreel met champignons

4

Versnipper de ui, hak de champignons fijn. Stoof de ui in wat boter, voeg de champignons toe en laat kort bakken. Kruid met zout.

Warm de olijfolie, voeg de lookteentjes toe. Laat even aan het kookpunt komen en gaar verder op zacht vuurtje gedurende ongeveer 1 uur.

Snijd de venkel in vier, verwijder de harde kern en hak fijn. Breng de bouillon aan de kook met de tijm, laurier en kurkuma. Voeg de venkel toe en kook gaar. Verwijder tijm en laurier, mix tot een lopende saus en kruid met zout.

Snijd de courgette in plakjes van 3 à 4 mm en dep in olijfolie. Gril op een hete gril. Rol op en houd warm.

Ontgraat de makreelfilets en bak kort op de vel kant in hete olijfolie. Kruid met zout.

Schik de makreelfilets op de duxelles van champignons. Werk af met een courgetterolletje, het gekonfijte lookteentje en een streepje saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.