De broccoli en de kip zorgen ervoor dat dit pastagerecht een volwaardige maaltijd wordt.
Ingrediënten
- ½ citroen
- 200 g kippenfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel vloeibare honing
- 250 g macaroni
- 400 g diepgevroren broccoli
- 150 g diepgevroren tomaten in blokjes
- 100 g geraspte kaas
Je kan de macaroni ook door volkorenpasta vervangen.
Recept
Meng vier eetlepels water met het citroensap. Snijd de kip in blokjes en bak deze lichtjes in een pan met hete olie. Overgiet met het citroenwater.
Vermeng de gekaramelliseerde vleesjus en de honing met behulp van een houten lepel. Neem de pan van het vuur en zout lichtjes.
Kook de macaroni “al dente” en laat uitlekken.
Breng het water aan de kook. Kook de diepgevroren broccoli gedurende 6 minuten. Laat voorzichtig uitlekken en spoel onder koud water.
Doe de kippenblokjes en de saus met honing in een grote pan. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm gedurende 3 minuten. Meng de macaroni erbij met een houten lepel.
Warm het geheel 2 minuten op met het deksel op de pan. Voeg de broccoli toe.
Meng alles voorzichtig en dien op met geraspte kaas.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.