Macaroni met groenten en kippenblokjes

Snack
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 200 g kippenfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 250 g macaroni
  • 400 g diepgevroren broccoli
  • 150 g diepgevroren tomaten in blokjes
  • 100 g geraspte kaas

Vervang de macaroni door volkorenpasta.

 

Recept

Meng vier eetlepels water met het citroensap. Snijd de kip in blokjes en bak deze lichtjes in een pan met hete olie. Overgiet met het citroenwater.

Vermeng de gekaramelliseerde vleesjus en de honing met behulp van een houten lepel. Neem de pan van het vuur en zout lichtjes.

Kook de macaroni “al dente” en laat uitlekken.

Breng het water aan de kook. Kook de diepgevroren broccoli gedurende 6 minuten. Laat voorzichtig uitlekken en spoel onder koud water.

Doe de kippenblokjes en de saus met honing in een grote pan. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm gedurende 3 minuten. Meng de macaroni erbij met een houten lepel.

Warm het geheel 2 minuten op met het deksel op de pan. Voeg de broccoli toe.

Meng alles voorzichtig en dien op met geraspte kaas.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.