Macaroni

Broodje kaas
4
30
  • 1 l melk
  • 500 gram macaroni
  • 12 sneden gekookte ham
  • 300 gr geraspte kaas
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 100 gram bloem
  • 100 gram boter
  • sap van 1/2 citroen
  • olijfolie
Als de saus nog naar bloem smaakt, laat hem dan nog even doorkoken. Als je graag wat groentjes bij je hoofdgerecht hebt, dan kan je er een in schijfjes gesneden tomaatje bij serveren.

Snijd de plakjes ham in vierkante stukken.

Zet een grote kom water op het vuur. Doe er de macaroni in als het water kookt.

Smelt de boter in een kookpot. Voeg er de bloem aan toe als de boter gesmolten is. Laat de bloem een beetje aanbakken en blijf ondertussen roeren.
Doe de melk beetje bij beetje in de kookpot. Ondertussen goed kloppen met de klopper, anders krijg je klonters.
Laat opwarmen tot de saus kookt en laat ongeveer drie minuutjes doorkoken. Blijf heel de tijd roeren in de pot. Kruid de saus met peper, zout en nootmuskaat. Als de saus te dik is, kan je er wat extra melk bij doen.
Voeg 200 gr geraspte kaas toe en het sap van 1/2 citroen.

Als de macaroni gaar is, giet hem dan af. Doe een scheutje olijfolie over de pasta.

Doe de saus en de ham bij de macaroni en meng alles.
Giet alles in de ovenschotel en strooi er de rest van de geraspte kaas over.

Zet de ovenschotel even onder de grill (+/- 5 min) tot er een mooi goudbruin korstje is.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.