Ingrediënten
- 1 stuk gerookt spek van 400 g
- 1 liter groentebouillon
- 4 tomaten
- 2 wortelen
- 200 g sperzieboontjes
- 2 takjes selder
- 1 prei
- 1/2 kg bloemig kokende aardappelen
- kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)
- peper en zout
Voor de pistou
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 eetlepels versgeraspte parmezaan
- 1 busseltje basilicum
- 5 à 6 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Recept
Mix alle ingrediënten in de blender tot een smeuïge pistou (het Zuid-Franse woord voor pesto).
Breng het spek aan de kook in de bouillon met de in stukken gesneden tomaten, het kruidentuiltje, de in stukjes gesneden selder, de wortelen en de prei. Laat 1 uur zachtjes koken.
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes, voeg ze bij de soep en laat nog 20 minuten verder koken.
Blancheer de groene boontjes, spoel ze af en doe ze in de soep.
Snijd het spek in plakjes.
Dien op met pistou, peper en zout naar smaak.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.