Maaltijdsoep met spekjes en pistou

4

Voor de pistou

  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 eetlepels versgeraspte parmezaan
  • 1 busseltje basilicum
  • 5 à 6 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
     

Mix alle ingrediënten in de blender tot een smeuïge pistou (het Zuid-Franse woord voor pesto).

Breng het spek aan de kook in de bouillon met de in stukken gesneden tomaten, het kruidentuiltje, de in stukjes gesneden selder, de wortelen en de prei.
Laat 1 uur zachtjes koken.

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes, voeg ze bij de soep en laat nog 20 minuten verder koken.
Blancheer de groene boontjes, spoel ze af en doe ze in de soep.
Snijd het spek in plakjes.

Dien op met pistou, peper en zout naar smaak.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.