Luikse salade met spek, groene boontjes en ei

Salade
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Luikse salade is een klassieker over de taalgrens. En terecht! Met enkele eenvoudige ingrediënten zet je in geen tijd een lekkere maaltijd op tafel.

Ingrediënten

  • 400 g spek (versneden in blokjes)
  • 300 g groene boontjes
  • 2 sjalotten
  • 1 romeinse sla
  • 4 eieren (hardgekookt en in partjes)
  • 500 g krielaardappelen in de schil
  • boter

Vinaigrette

  • 2 el graanmosterd
  • 2 el honing
  • 3 el appelazijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Recept

Breng 2 potten met gezouten water aan de kook. Kook in de ene pot de krieltjes en in de andere de groene boontjes tot ze beetgaar zijn.

Snipper de sjalotten fijn.

Smelt een klontje boter in de pan en stoof de sjalotten samen met de spekblokjes aan.

Voor de vinaigrette

Voeg de mosterd, honing, appelazijn en olijfolie in een kom en meng alles tot een gebonden saus. Kruid eventueel met peper en zout.

Was en snijd de romeinse sla. Meng de krieltjes met de romeinse sla, de boontjes en het spek. Voeg de partjes hardgekookte eieren toe en kruid nog met wat peper. Werk af met de vinaigrette.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.