Luikse salade met spek, groene boontjes en ei

4
  • 400 g spek (versneden in blokjes)
  • 300 g groene boontjes
  • 2 sjalotten
  • 1 romeinse sla
  • 4 eieren (hardgekookt en in partjes)
  • 500 g krielaardappelen in de schil
  • boter

Vinaigrette

  • 2 el graanmosterd
  • 2 el honing
  • 3 el appelazijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Breng 2 potten met gezouten water aan de kook. Kook in de ene pot de krieltjes en in de andere de groene boontjes tot ze beetgaar zijn.

Snipper de sjalotten fijn.

Smelt een klontje boter in de pan en stoof de sjalotten samen met de spekblokjes aan.

Voor de vinaigrette

Voeg de mosterd, honing, appelazijn en olijfolie in een kom en meng alles tot een gebonden saus. Kruid eventueel met peper en zout.

Was en snijd de romeinse sla. Meng de krieltjes met de romeinse sla, de boontjes en het spek. Voeg de partjes hardgekookte eieren toe en kruid nog met wat peper. Werk af met de vinaigrette.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.