Luikse salade met plakjes varkensfilet

4
  • 300 g varkensfilet in fijne plakjes gesneden
  • 600 g fijne groene boontjes, schoongemaakt
  • 2 witte uien, in halve ringen gesneden
  • 500 g ratte aardappeltjes, in de schil
  • 2 eetlepels pompoenpitolie
  • 2 eetlepels appelazijn
  • peper van de molen
  • 1 eetlepel olijfolie
     

Kook de aardappeltjes gaar in water en laat ze afkoelen.
Blancheer de boontjes in kokend water in 4 à 5 minuten en verfris ze in ijswater om de groene kleur te bewaren.
Snijd de aardappeltjes in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik.
Meng de uiringen met de boontjes en de aardappeltjes, de appelazijn en de pompoenpitolie en breng op smaak met peper van de molen.
Laat alles 10 à 15 minuten trekken.

Kruid de plakjes varkensfilet met peper van de molen en bak ze in een hete pan met een eetlepel olijfolie.
Meng de plakjes varkensfilet met de salade en serveer.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.