Luikse salade met gekookte ham

Slaatje
Type
Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

Recept

Kook de geschilde aardappelen al-dente in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Maak de boontjes schoon en blancheer ze in licht gezouten water.

Spoel de frisésalade en snijd de ham in reepjes.

Verhit de helft van de olie in een ruime pan. Bak de aardappelen, voeg de hamreepjes toe en warm door. Voeg de boontjes en fijngehakte sjalotten toe en warm door.

Verdeel de warme salade over vier ruime borden.

Blus de pan met azijn, voeg de resterende olie toe en werk af met de peterselie. Lepel de saus over de salade en werk af met de frisésalade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.