Loempia van konijnenfilet met pickles van witte kool en koriander

4

Breng het water met de Chardonnay azijn en de suiker aan de kook.

Snijd de witte kool in julienne, weeg 230 g af en giet de suiker-azijnsiroop erover. laat afkoelen in de koelkast.

Snijd de korianderblaadjes fijn en doe bij de witte koolpickles.

Snijd de wortelen in reepjes van 2 op 0,5 cm.

Snijd de pijpajuin en de prei in julienne (goed spoelen).

Breng 1 liter water aan de kook met 1 koffielepel zout, doe de wortelen erin, wacht 2 minuten en doe dan de pijpajuin en de prei erbij, wacht 1 minuut en giet het water af. Onmiddellijk afkoelen onder koud water.

Snijd de konijnenfilets in reepjes en bak ze kort aan in olijfolie.

Meng de groentjes, 2 eetlepels pesto, de sojascheuten en de konijnenfilets samen, kruid met peper en grof zeezout.

Leg de loempiavellen open en leg in het midden de vulling. Plooi en kleef dicht zoals een enveloppe met behulp van wat water en een borsteltje.

Bak de loempia in een voorverwarmde oven gedurende 5 à 9 minuten op 180°C.

Dresseer de loempia op een bord samen met de pickels van witte kool.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.