Lenteslaatje

4
10
  • 500 g broccoliroosjes uit de diepvries
  • 2 sneden gedroogde ham
  • ½ meloen
  • 1 blikje krab (170 g met vocht)
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Voor de vinaigrette

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1eetlepel water
  • het sap van ½ citroen
  • 1 koffielepel honing
  • fijngehakte kervel
  • zout en peper
     

Kook de broccoli beetgaar in een grote pan licht gezouten water.
Laat uitlekken en afkoelen.

Schep bolletjes uit de meloen met behulp van een lepeltje.
Snijd de ham in fijne repen.
Omwikkel elk meloenballetje met een reepje ham.
Maak de vinaigrette door alle ingrediënten samen te mengen.

Doe de broccoli met de meloen in een kom en verkruimel er de krab over.
Bestrooi met pijnboompitten en overgiet met de vinaigrette net voor het opdienen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.