Lenterolletjes met varkensreepjes

4

Voor 20 stuks

  • 20 rijstvellen
  • 200 g varkensreepjes
  • 100 g gemalen citroengras
  • 1 ui
  • ½ soeplepel vissaus
  • 100 g rijstvermicelli (gaar gekookt en uitgelekt)
  • 20 slablaadjes
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje koriander
  • 100 g sojascheuten
  • ½ komkommer
  • 1 soeplepel olie
  • Snufje zout, peper en suiker
  • 4 kommetjes ‘Vinaigrette’ van vissaus

Voor een ½ liter ‘vinaigrette' van vissaus

  • ½ liter water
  • 100 g rietsuiker
  • 1 citroen
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 klein rood pepertje
  • 2 eetlepels vissaus

Breng het water aan de kook en los hierin de suiker op. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje trekken. Laat afkoelen.

Hak de teentjes knoflook en het rode pepertje fijn en roer door het suikerwater. Voeg vissaus en citroensap toe en zet koel weg tot gebruik.

Wil je de ‘vinaigrette’ niet pikant, gebruik dan minder of geen rode peper.

Snipper de ui, snijd de varkensreepjes in dunne plakjes. Verhit wat olie in de wok en bak hierin de ui, het vlees en het gemalen citroengras aan. Breng op smaak met vissaus, zout, peper en suiker.

Was en droog de slabladeren. Snijd de komkommer in reepjes. Hak de kruiden en was de sojascheuten.

Zet een kom heet water klaar. Dompel hier een voor een de rijstvellen in. Leg de vellen op een doek. Beleg met een slablad, de vermicelli, vlees, sojascheuten, komkommer en kruiden en rol op. Serveer met een kommetje vinaigrette van vissaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.