Lauwwarme salade van brood, tomaten, knoflook, kaas, waterkers en kropsla

Slaatje
Frisse slaatjes
Slaatjes met kaas
4
  • 4 dikke sneden speltbrood
  • 1 kropsla
  • 16 kerstomaatjes
  • 1 stuk Passendale Prelude, 200 g in blokjes gesneden
  • 1 bosje waterkers
  • 1 teentje knoflook
  • Dressing: 6 el olijfolie + 2 el witte wijnazijn + 1 kl honing + 1 kl mosterd + peper en zout
     

Wrijf een grote slakom in met een doorgesneden teentje knoflook.
Maak de sla schoon en scheur hem in stukken.
Spoel de waterkers en doe hem met de kropsla in de kom.

Halveer de kerstomaatjes en bak ze kort in een gloeiend hete grillpan.
Rooster of grill de speltboterhammen en snijd ze in hapklare stukken.
Doe alles bij de sla en verdeel de blokjes Passendale erover.

Breng op smaak met peper en zout en schep de dressing eronder.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.