Lauwwarme salade van brood, tomaten, knoflook, kaas, waterkers en kropsla

Salade
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden speltbrood
  • 1 kropsla
  • 16 kerstomaatjes
  • 1 stuk Passendale Prelude, 200 g in blokjes gesneden
  • 1 bosje waterkers
  • 1 teentje knoflook
  • Dressing: 6 el olijfolie + 2 el witte wijnazijn + 1 kl honing + 1 kl mosterd + peper en zout
     

Recept

Wrijf een grote slakom in met een doorgesneden teentje knoflook.
Maak de sla schoon en scheur hem in stukken.
Spoel de waterkers en doe hem met de kropsla in de kom.

Halveer de kerstomaatjes en bak ze kort in een gloeiend hete grillpan.
Rooster of grill de speltboterhammen en snijd ze in hapklare stukken.
Doe alles bij de sla en verdeel de blokjes Passendale erover.

Breng op smaak met peper en zout en schep de dressing eronder.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.