Ingrediënten
- 500 g gepelde scampi's
- 4 eieren
- 1 eidooier
- 1 l water
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm
- Peper en zout
- 1 koffielepel zachte mosterd
- 2 dl olie
- Citroensap
- Basilicum
- IJsbergsla
Recept
Kook 4 eieren hard en prak ze fijn.
Kook 1 liter water met laurier, tijm, peper en zout.
Voeg de scampi's toe, laat opkoken, neem van het vuur en laat ze in het kookvocht afkoelen.
Voor de mayonaise
Meng 1 eidooier met een koffielepel mosterd, voeg beetje bij beetje de olie toe.
Breng op smaak met citroensap, zout, peper en fijngesneden basilicum.
Schik de lauwe scampi's op een bedje ijsbergsla, lepel er wat mayonaise over en bestrooi met de eikruimels.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.