Lauwe scampi's met basilicummayonaise

4
  • 500 g gepelde scampi's
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 l water
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • Peper en zout
  • 1 koffielepel zachte mosterd
  • 2 dl olie
  • Citroensap
  • Basilicum
  • IJsbergsla

Kook 4 eieren hard en prak ze fijn.

Kook 1 liter water met laurier, tijm, peper en zout.
Voeg de scampi's toe, laat opkoken, neem van het vuur en laat ze in het kookvocht afkoelen.

Voor de mayonaise :

meng 1 eidooier met een koffielepel mosterd, voeg beetje bij beetje de olie toe.
Breng op smaak met citroensap, zout, peper en fijngesneden basilicum.

Schik de lauwe scampi's op een bedje ijsbergsla, lepel er wat mayonaise over en bestrooi met de eikruimels.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.