Lauwe salade met Dulses

4
  • 2 zakjes gemengde sla (radicchio, eikenbladsla, bietscheuten en raketsla)
  • 75 g gemengde noten (walnoten, hazelnoten, amandelen, cashewnoten, ...)
  • 150 g gerookte eendenfilet
  • 300 g Dulses

Voor sinaasvinaigrette:

  • 2 el vers sinaasappelsap
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1/8 tl kardemompoeder
  • 1/8 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl mosterdzaadjes
  • 3 el olijfolie
  • zout en gemalen zwarte peper
     

Meng de sla met de noten en schik deze in een kom.
Snijd de eendenfilet in fijne plakjes en laat even bakken.
Laat ze afkoelen.

Maak ondertussen de sinaasvinaigrette door alle ingrediënten in een klein bokaaltje te doen, sluit af met een schroefdeksel en schudden maar (gebruik hier bijvoorbeeld een leeg mosterdpotje voor).

Schik de afgekoelde eendenfiletplakjes op de sla.
Breek de kaas in stukjes en strooi deze over de eendenfilet.
Overgiet met de sinaasvinaigrette.

Serveer met een pittig glaasje rode wijn.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.