Lauwe salade met Dulses

Salade
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 2 zakjes gemengde sla (radicchio, eikenbladsla, bietscheuten en raketsla)
  • 75 g gemengde noten (walnoten, hazelnoten, amandelen, cashewnoten, ...)
  • 150 g gerookte eendenfilet
  • 300 g Dulses

Voor sinaasvinaigrette:

  • 2 el vers sinaasappelsap
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1/8 tl kardemompoeder
  • 1/8 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl mosterdzaadjes
  • 3 el olijfolie
  • zout en gemalen zwarte peper
     

Recept

Meng de sla met de noten en schik deze in een kom.
Snijd de eendenfilet in fijne plakjes en laat even bakken.
Laat ze afkoelen.

Maak ondertussen de sinaasvinaigrette door alle ingrediënten in een klein bokaaltje te doen, sluit af met een schroefdeksel en schudden maar (gebruik hier bijvoorbeeld een leeg mosterdpotje voor).

Schik de afgekoelde eendenfiletplakjes op de sla.
Breek de kaas in stukjes en strooi deze over de eendenfilet.
Overgiet met de sinaasvinaigrette.

Serveer met een pittig glaasje rode wijn.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.