
Lauwe rundblokjes Witblauw met Belgisch grondwitloof en zelfgemaakte pickles
Ingrediënten
- 400 g steak van de heup Witblauw
- 4 stronken grondwitloof
- 1/4 rood pepertje
- 1 eetl bladpeterselie gehakt + enkele plukjes
- 1 eetl ricotta of plattekaas
- 1 eetl mayonaise
- vleeskruiden voor de barbecue
Voor de vleesmarinade:
- 1/2 l grillolie
- 2,5 dl basilicumolie
- 2,5 dl Italiaanse kruidenolie
- 1 dl walnotenolie
- 20 g gedroogde basilicum
- 20 g korianderbollen
- 20 g zwarte peperbollen
- 20 g gedroogde rozemarijn
- 6 chilipepers
- 10 teentjes look op z’n geheel
- 4 takjes gedroogde tijm
- 4 laurierblaadjes
Voor de pickles:
Recept
Maak de pickles. Snijd de groenten klein.
Laat 1 l alcoholazijn koken met suiker, zeezout, mosterd, kurkuma en citroensap.
Doe de groenten in een glazen bokaal en giet er het hete azijnmengsel op.
Sluit de bokaal en laat een drietal weken in de kelder of op een koele, donkere plaats staan.
Snijd het witloof in de lengte in fijne reepjes. Houd enkele blaadjes apart voor de garnering.
Haal de zaadjes uit het pepertje en snijd die heel fijn.
Meng het fijngesneden witloof met de peterselie, het pepertje, de mayonaise en de ricotta.
Snijd het vlees in blokjes van 3 op 3 cm en wrijf die in met vleesmarinade en kruid met vleeskruiden.
Gril de vleesblokjes kort boven een hete grill en strooi een handvol olijfpitten onder het vlees voor het aroma. Let op: het vlees moet nog rood zijn van binnen!
Dresseer wat van de witoofsalade op het bord. Snijd de vleesblokjes door en schik ze op het witloof. Strooi wat pickles tussen het vlees. Werk af met enkele witloofblaadjes en plukjes peterselie.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.