Lauwe rog met zoetzure venkel, Salty Fingers en sesamjus

4
  • 4 roggenfilets van 80 g
  • 1 venkel
  • 5 g venkelzaad
  • 100 g Salty Fingers of zeebanaantjes (of een soort van zeesla)
  • beetje suiker
  • scheut witte wijnazijn
  • 100 cl kippenbouillon
  • scheutje gebrande sesamolie
  • 1 eetlepel boter
De kleur van vleugels moet lichtroze zijn en een stevige textuur hebben, hoe witter en slapper het visvlees, hoe ouder de vleugels.

Kruid de rogfilets met peper en zout. Bak ze aan langs beide kanten in een pan met boter. Laat rustig verder garen.

Was de venkel en snijd hem in flinterdunne schijfjes. Doe ze in een mengkom met een beetje suiker, venkelzaad, peper, zout en witte wijnazijn. Meng het geheel met de Salty Fingers.

Laat de kippenbouillon lauw worden en voeg enkele druppels gebrande sesamolie toe.
Lepel een flinke scheut sesamjus op een bord. Leg de roggenfilet in de jus en schik de venkel en de Salty Fingers ernaast.

Recept Erwin Denys

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.