Lauwe chocoladetaart met Grand Marniersaus

Claudia Allemeersch
4
  • 2 eieren
  • 75 g griessuiker
  • 90 g boter
  • 50 g chocolade (fondant)
  • 10 g honing
  • 90 g bloem
  • wat boter om de vormpjes in te boteren
  • snuifje zout
  • 1 bakje frambozen

Voor de saus:

  • 20 g boter
  • 20 g griessuiker
  • 2 el Grand Marnier

Klop de eieren op met de 75 g suiker tot een ruban (kloppen tot er zich een lint vormt bij het optillen van de klopper).

Smelt de 90 g boter samen met de chocolade en de honing in een steelpannetje.

Voeg het chocolademengsel toe bij de ruban.

Zeef de bloem en voeg toe. Meng heel voorzichtig. Voeg nu ook een snuifje zout toe.

Giet het deegje in timbaaltjes die vooraf ingeboterd zijn.

Plaats alles gedurende 10 minuten in een oven op 180°C.

Maak nu de saus. Laat de 20 g boter smelten samen met de 20 g suiker. Blus af met de Grand Marnier. Roer goed en laat nog even opkoken. Neem daarna de pan van het vuur.

Serveer de gebakjes lauw met verse frambozen. Zet er een kannetje bij met de saus, die dan naar keuze kan worden toegevoegd.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.