Lauw broccolislaatje met aardappelen en hazelnoten

4
10
  • 500 g broccoliroosjes uit de diepvries
  • 400 g aardappelen (ongeveer 8 kleine vastkokende aardappelen)
  • 1 eetlepel hele hazelnoten
  • 1/2 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper

Kook de geschilde aardappelen samen met de broccoli gaar in een grote pan met licht gezouten water (15 minuten zodra het water opnieuw begint te koken).
Plet de hazelnoten in grove stukken op een snijplank en rooster ze enkele minuten in een droge pan op een hoog vuur.
Zet opzij.

Meng de mosterd, de wijn- en balsamicoazijn en de olie tot een vinaigrette.
Breng op smaak met peper.
Laat de aardappelen en de broccoli uitlekken.
Snijd de aardappelen overlangs in twee en leg ze in een slakom.

Doe er de uitgelekte broccoli, rode ui en geroosterde hazelnoten bij.
Overgiet met de vinaigrette.
Laat 1 minuut intrekken en meng voorzichtig.

Dien onmiddellijk op.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.