Lasagnepakje gevuld met witloof, ricotta, Tiroler Speck en geroosterde pijnboompitjes met een crème van Taleggiokaas

4
  • 4 stronkjes witloof
  • 4 lasagneblaadjes
  • 400 g ricotta
  • 4 schijven Tiroler Speck
  • 20-tal pijnboompitjes
  • Olijfolie extra vergine (in de Italiaanse keuken wordt Italiaanse olijfolie extra vergine gebruikt)
  • 50 g gemalen parmezaan (parmigiano)

Voor de Taleggiocrème

  • 200 g room
  • 100 g Taleggiokaas (Italiaanse kaas)
  • Versgemalen peper (van de pepermolen)

Kook de lasagneblaadjes beetgaar 3 à 4 minuten in een grote pan in gezouten kokend water.
Spoel ze af in koud water en dep ze droog op een keukenhanddoek.

Was het witloof, verwijder de harde kern en snijd in fijne reepjes.
Stoof ze in olijfolie en kruid ze met peper en zout.
Bak de fijngesneden Tiroler Speck in een antikleefpan, zonder vetstof, krokant.
Meng het gestoofde witloof en de Tiroler Speck met de ricotta, voeg 2 soeplepels gemalen parmigiano toe en kruid met peper en zout.

Farceer (vul) de lasagneblaadjes met een soeplepel ricottamengsel en enkele pijnboompitjes.
Vouw de lasagneblaadjes in een pakje dicht, bestrijk de pakjes met olijfolie extra vergine en strooi er wat parmigiano over.
Bestrijk een vuurvaste schotel met olijfolie, leg er de lasagnepakjes in en plaats in de oven op 250°C gedurende 15 minuten.

Voor de Taleggiocrème

Meng de kaas met de room en laat enkele minuten inkoken.
Kruid met versgemalen peper.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.