Lasagne van rode poon met Brugge Blomme, couscous en een coulis van paprika

4
  • 4 rode poon (gefileerd en ontschubd)
  • 2 schijfjes Brugge Blomme
  • 300 g gekookte couscous
  • 40 g zwarte rozijnen
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 1/2 bondje basilicum
  • 1/2 bondje koriander
  • 1 dl olijfolie
  • 4 rode paprika (geschild)
  • 1 sjalot
  • 1 dl kippenbouillon

Bak de rode poonfilets langs beide kanten kort aan in een hete pan.
Haal de vis uit de pan.
Leg een rode poonfilet op een geboterde ovenschotel, smeer wat rode pesto op de vis.
Leg er de schijfjes Brugge Blomme op, twee blaadjes basilicum gevolgd met nog visfilet.

Voor de saus:

Stoof de fijngesneden sjalot aan in wat olijfolie.
Voeg de paprika in stukken erbij en laat een 5 tal minuten sudderen.
Bevochtig met de kippenbouillon, plaats een deksel en laat 5 tot 10 min. inkoken.
Mix de saus glad. 

Bevochtig de couscous met 1/2 l kokend water, voeg olijfolie, krenten en koriander toe.
Laat de couscous zwellen tot al het vocht verdwenen is.

Plaats de rode poon nog 3 minuten in een oven van 200°C en opdienen. 
Leg de couscous in het midden van het bord, plaats daarop de vis.
Drapeer er de saus in een fijn lijntje rond.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.