Lasagne met gekookte ham, Pas de Bleu en spinazie

Hoofdgerecht
4
45
  • 7 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (250 g)
  • 250 g spinazieblaadjes
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g lasagnevellen
  • 60 g boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 40 g bloem
  • 3 dl melk
  • 1 dl room
  • 40 g Pas de Bleu (Hinkelspel)
  • 30 g gemalen kaas
  • peper en zout

Spoel de spinazieblaadjes en laat ze goed uitlekken. Pers de knoflook en hak de sjalot fijn.

Verwarm 1/3 van de boter en stoof de sjalot en de knoflook kort. Voeg de spinazie toe en laat stoven. Kruid met zout en peper.

Voor de kaassaus: smelt de resterende boter in een pan en voeg de bloem toe, roer om en laat kort drogen. Voeg de melk toe en laat kort doorkoken. Daarna de room en de Pas de Bleu toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de plakjes gekookte ham in twee.

Vet een ovenschotel in met boter. Leg er afwisselend een laagje lasagnevel, spinazie, ham en kaassaus in. Herhaal minstens twee keer.

Dek af met de resterende kaassaus en strooi er de gemalen kaas over.

Laat garen in de oven op 170°C gedurende 35 minuten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.