Lasagne met Brugge Prior

Hoofdgerecht
Gratin
4
  • 200 g Brugge Prior geraspt
  • 10 à 15 vellen groene lasagne
  • bladpeterselie en rucola als afwerking
  • 100 g Brugge boter
  • 350 g gemengd gehakt
  • 350 g filet américain
  • 2 dikke gerookte uien
  • 150 ml witte wijn
  • 4 el tomatenpuree
  • 600 g tomatenblokjes
  • 1 chili pepertje
  • peper en zout
  • 600 ml volle melk
  • 1 ui
  • 2 bladen laurier
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • ½ theelepel muskaatnoot
  • 50 g Prior geraspt
  • peper en zout

100 g boter verhitten in een ruime kom en hierin de versnipperde chilipeper en de gerookte uien fruiten, het gehakt en americain toevoegen en kort aanbakken.

Hierbij de wijn toevoegen en de tomatenblokjes, peper, zout en tomatenpuree. Dit alles 20 min zachtjes laten pruttelen zonder deksel. Af en toe omroeren en eventueel bijkruiden.

De melk koken samen met een versnipperde ui en de laurier en dan zeven.

Roux maken met de boter, bloem en melk, kaas en kruiden toevoegen en mengen tot een gladde saus.

Een ovenschaal inboteren en beginnen met lasagnevellen en hierop een laag gehaktsaus, terug vellen, bechamelsaus, geraspte kaas, lasagnevellen enz. De bovenlaag moet bechamelsaus zijn met de rest van de kaas.

Dit in de oven bakken bij 180°C gedurende 40 min.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief