Langoustines met rabarber en laurier

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 10

Ingrediënten

Recept

Zet een grote pot water op het vuur. Voeg de suiker, de halve citroen en 4 laurierblaadjes toe. Gooi de citroen niet weg. Laat koken. Schil de rabarberstengels, snijd ze in 2 en bewaar een klein stukje apart. Blancheer ze 5 minuten in de pot suikerwater. Het kleine stukje rabarber snijd je in kleine blokjes.

Giet nu de druivenpitolie in een pan op een zacht vuurtje. Voeg de andere 4 laurierblaadjes toe en laat 20 minuutjes trekken.

Pel de langoustines en maak ze schoon. Bak de langoustines in deze olie op een hoog vuur totdat ze een mooie kleur krijgen. Laat ze nog 20 seconden verder garen in de warme pan. Giet de olie niet weg.

Leg 1 stuk rabarber dwars op een bord. Werk af met een van de gebruikte laurierblaadjes, druppels druivenpitolie, citroenzeste en rabarberstukjes. Dresseer de langoustine er mooi onder.


Recept Olly Ceulenaere

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.