Langoustines met paddenstoelen

4

Snijd de schoongemaakte shiitakes en witte paddenstoelen in schijfjes.
Hak de sjalot en de knoflook fijn.

Maak de langoustines schoon. Breek de koppen van de langoustines.
Snijd met een schaar de onderzijde van de staart open.
Breek het pantser van het staartvlees.
Trek de staart eruit.
Snijd het darmkanaal uit het vlees.

Laat wat olijfolie goed warm worden in een pan met antikleeflaag.
Leg er de langoustinestaarten in en bak ze gedurende 4 minuten langs elke kant.
Schep uit de pan en houd apart.

Doe de shiitakes in de pan.
Laat al roerend op hoog vuur gedurende 1 minuut bakken.
Voeg de witte paddenstoelen toe.
Doe een klontje boter in de pan.
Laat op hoog vuur al roerend nog 3 minuten verder bakken.
Voeg de fijngehakte sjalot en de knoflook toe.
Zet het vuur laag. Peper en zout.
Laat nog 1 minuut zachtjes bakken.

Leg de langoustines opnieuw in de pan.
Laat ze even warm worden en roer alles goed door elkaar.
Werk af met gehakte peterselie en serveer.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.