Langoustines in een ijskoud soepje

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 40

Ingrediënten

Recept

Maak de langoustines schoon: breek de koppen van de langoustines. Snijd met een schaar de onderzijde van de staart open. Breek het pantser van het staartvlees. Snijd het darmkanaal uit het vlees. Houd de staarten bij in de koelkast.

Maal de koppen en de pantsers van de langoustines even in de keukenrobot. Bak de koppen en pantsers op hoog vuur in wat olijfolie gedurende 3 minuten. Giet er de witte wijn bij en laat voor de helft inkoken. Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje gedurende 15 minuten pruttelen. Peper en zout. Zeef de saus en laat afkoelen in de koelkast.

Stoom de langoustinestaarten gedurende 3 minuten. Besprenkel de staarten met goed wat citroensap, peper en zout. Dek af en houd bij in de koelkast.

Snijd de geschilde worteltjes in schijfjes of stukken. Stoom gedurende 15 minuten. Laat afkoelen.

Plons de erwten in hard kokend gezouten water. Laat 5 minuten koken zonder deksel. Giet af en spoel met koud water.

Maak de lente-ui schoon. Snijd er het wit met 3 cm van het groen af. Plons gedurende een minuut in hard kokend water en spoel met koud water.

Verdeel de room over 4 diepe borden. Leg er de wortelen en de erwten in. Leg de langoustinestaarten in de borden. Werk af met de lente-ui en wat vers fijngesneden groen van ui. Serveer ijskoud.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.