Langoustine op de barbecue, artisjok asperges en ui

4
Net als kreeft kan je langoustines halveren en met de karkas kort op de barbecue leggen. Een echte aanrader voor een gastronomische visbarbecue.

Trek de kop van de langoustine en snijd het buikvlies eraf. Grill op de barbecue met de pantser naar het vuur, totdat ze gaar zijn.

Kuis de artisjok en kook in gezouten water met citroen en wat bloem (à Blanc). Pureer 3 gare bodems met een weinig aan olijfolie tot een gladde massa. Kruid af met peper en zout. Snijd 1 artisjok in brunoise. Kruid af met peper, zout olijfolie en citroensap en steek in een kleine ronde steker.

Schil de asperges. Kook beetgaar in gezouten water. Gril kort op de bbq en paneer met geraspte Parmezaanse kaas.

Snijd 1 ui in stukken. Kook een halve minuut in gezouten water. Afkruiden met olijfolie en azijn. Rooster 3 in schijfjes gesneden uien op de BBQ. Zet onder met kippenbouillon en laat dit 10 minuten koken.

Plaats de langoustine in het midden van het bord. Plaats het stekertje van de brunoise van artisjok en de crème er rond en de zoetzuur gemarineerde ui ertussen. Plaats de asperge in Parmezaan en werk af met groene kruidenblaadjes.

Serveer met de hete uienbouillon.

 

Recept Filip Claeys

Foto Heikki Verdurme

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.