Lamskroontje met tuinkruiden, een sausje van tijm, courgette met daslook en jonge wortelen

4
  • 1 lamskroontje
  • 1 courgette
  • 8-tal jonge wortelen met loof
  • honing
  • 3 takjes verse tijm
  • daslook (of gewone look)
  • lams- of rundbouillon
  • bruine roux
  • lente-ui
  • peper en zout
  • olijfolie

Doe de daslook of gewone look in een vijzel, maal tot een papje en voeg olie toe. Strijk het kroontje er mee in en kruid met peper en zout.

Snijd de courgette in lange repen. Strijk in met de dezelfde olie van daslook en grill gaar.

Schil de wortelen en gaar ze een beetje voor in kokend water. Grill op de barbecue en strijk er op het einde een beetje honing over. Serveertip: laat een beetje loof aan de wortel.

Grill het kroontje tot een kerntemperatuur van 49 graden en laat vervolgens 10 minuten rusten.

Serveer met een tijmsausje. Kook de bouillon met drie takjes tijm. Zeef de saus en bind ze met een bruine roux. Kruid met peper en zout en werk af met versnipperde lente-ui.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.