Lamskoteletjes met pistachekorst

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 1 lamscarré
  • olijfolie
  • vloeibare honing
  • 3 eetlepels gehakte pistachenootjes (naturel)
  • 300 g Griekse yoghurt
  • snuifje kaneel
  • snuifje komijn
  • limoensap
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 160°C.

Kleur de lamscarré aan alle kanten in een warme pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout en zet in de warme oven gedurende 15 minuten.

Verhoog de temperatuur tot 200°C. Haal het vlees uit de oven. Bestrijk met wat honing en rol door de pistache nootjes. Druk goed aan zodat de nootjes blijven zitten. Zet nog 7 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat even rusten onder folie.

Meng de yoghurt met kaneel, komijn, peper, zout en een beetje limoensap.

Verdeel de yoghurt over kleine bordjes. Snijd de lamscarré in koteletjes en schik ze op de saus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.