Lamskoteletjes met pistachekorst

4
  • 1 lamscarré
  • olijfolie
  • vloeibare honing
  • 3 eetlepels gehakte pistachenootjes (naturel)
  • 300 g Griekse yoghurt
  • snuifje kaneel
  • snuifje komijn
  • limoensap
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 160°C.

Kleur de lamscarré aan alle kanten in een warme pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout en zet in de warme oven gedurende 15 minuten.

Verhoog de temperatuur tot 200°C. Haal het vlees uit de oven. Bestrijk met wat honing en rol door de pistache nootjes. Druk goed aan zodat de nootjes blijven zitten. Zet nog 7 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat even rusten onder folie.

Meng de yoghurt met kaneel, komijn, peper, zout en een beetje limoensap.

Verdeel de yoghurt over kleine bordjes. Snijd de lamscarré in koteletjes en schik ze op de saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.